Wil je meer tips en leuke weetjes ontvangen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

9 mooiste hondenwandelingen in België

Mooiste hondenwandelingen

Een lange wandeling maken met je hond is een ideale zondag activiteit, zeker als je naar een mooi bos of natuurgebied gaat. Omdat er zoveel keuze is en je waarschijnlijk vaak hetzelfde ommetje maakt, geven we jullie onze mooiste hondenwandelingen die zowel jou als jouw hond een plezier gaan doen.

Louis Mortreu
van Just Russel @justrussel_com.

Het kloosterbos

Het kloosterbos is een bos en Wachtebeke, Oost-Vlaanderen. Je vindt er naast 8 kilometer paden ook een speelzone voor kinderen en een losloopzone van 2 000 m2 voor honden. Ontdek hier 10 leuke losloopgebieden voor honden.

Het donkmeer

We blijven nog even in Oost-Vlaanderen en gaan naar Berlare. Hier kan je prachtig wandelen rond het Donkmeer met je hond. Je kunt kiezen tussen een wandeling van 4,5; 7 of 10 kilometer. Als je iets verder wandelt, kan je naar het Provinciaal Recreatiedomein Nieuwdonk gaan. Hier kan je zwemmen, vissen, varen en verschillende watersporten doen. Als je er iets wil eten kan dat ook in de omliggende restaurants. Nieuwdonk heeft daarnaast sinds dit jaar een hondenlosloopzone.

De blankaart

blankaart wandeling

De Blankaart in Diksmuide is een prachtig natuurgebied in West-Vlaanderen aan de rand van de IJzervallei. Het is een landschapswandelroute van 10 kilometer waar je verschillende vogels kunt spotten. Het is er ideaal om met het hele gezin te wandelen want er zijn verschillende stopplaatsen voor kinderen. Honden zijn er uiteraard ook toegelaten maar wel aan de leiband. De utieme plek voor een onvergetelijke hondenwandeling met de voltallige familie!

Het rivierenhof

In Antwerpen vind je het prachtige provinciaal domein Rivierenhof. Je hebt er 3 verschillende hondenwandelingen met elk een ander doel. De eerste is de ‘Plas&Go’ voor een snelle plaspauze. De volgende is de ‘Korte Kwispel’ van ongeveer 30 minuten om er toch een leuke hondenwandeling van te maken. De laatste is de ‘Snuffelen à Volonté’ wandeling, deze duurt minstens 45 minuten. Hier kan je de wandelroutes volgen van het rivierenhof. Honden moeten wel aan de leiband blijven.

Vallei van de Zwarte Beek

Dit natuurgebied is een van de grootste in Vlaanderen. Het is gelegen rond Beringen, in de provincie Limburg. Je kunt er verschillende wandeltochten doen met de hond. Je vindt er een plankenpad, prikkelpad (ontdekkingstocht voor gezinnen), uitkijktorentje en een plonsvijver. Op de plattegrond van vallei van de Zwarte Beek kan je verschillende routes terugvinden (van 1,8 tot 7,1 kilometer).

Jubelpark

Het Jubelpark in Brussel is een prachtig park waar zowel jij als je hond een fijne tijd kan hebben. Het wordt ook wel het ‘Central Park’ van Brussel genoemd. Je vindt er verschillende beelden en fonteinen, wat het voor jou interessant maakt en voor je hond zijn er maar liefst 4 losloopzones. Ideaal om er toch nog een actieve hondenwandeling van te maken.

Liedekerke- en hertigembos

Iets naast Brussel vind je in Vlaams-Brabant het Liedekerke- en Hertigembos. Het is opnieuw een plaats waar je leuk met de hond kunt wandelen. Het is een bos van 200 hectare groot waar de standaard wandelroute 11,4 kilometer is. Naast de parking vind je ook een hondenlosloopzone, in het bos zelf moet de hond wel aan de leiband blijven.

Het meer van Nisramont

meer van nisramont

We gaan nog wat verder in België en stoppen in La Roche-en-Ardenne, een populaire bestemming in de Ardennen. Wie een sportieve wandeling zoekt, is hier aan het juiste adres. Het is een wandeling van ongeveer 3,5 uur die begint met een steil pad dus trek je beste wandelschoenen aan. Door de verschillende hellingen kom je hele mooie uitkijkpunten tegen waar het ideaal is om even te rusten met je viervoeter.

Het meer van warfaaz

warfaaz

Hier vind je een mooie wandeling aan het water. Wie een korte wandeling zoekt, kan simpelweg rond het meer wandelen. Als je iets meer uitdaging wilt, kan je er een wandeling van 9 kilometer van maken. Ideaal voor de baasjes van actieve honden. Het is een wandeling die zowel in de zomer als in de winter prachtig is. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

wandelen_met_hond Dog news

Help, mijn hond trekt aan de leiband

Bijna alle hondenbaasjes krijgen ermee te maken: een hond die trekt aan de leiband. Zowel bij een puppy als bij een volwassen hond kan je trekken afleren. Hoe je dat doet, lees je in deze blog

Lees meer
Dog news

Welke hondenrassen zijn het beste voor een appartement?

Welke hondenrassen kunnen zich op een snelle en makkelijke manier aanpassen aan hun omgeving? Ontdek hier welke hondenrassen perfect zijn voor op een appartement.

Lees meer
adopteerbare-hond Dog news

Corona treft ook honden

Door deze moeilijke periode gaan veel mensen een hond adopteren. Maar wat doet corona nu juist met een hond? Ontdek het hier.

Lees meer
Hond in mensenjaren Dog news

Hoe oud is mijn hond in mensen jaren?

De klok van een hond tikt veel sneller dan die van een mens. Maar de vraag is hoe oud is mijn hond nu echt in mensenjaren?

Lees meer

Wil je meer tips
ontvangen?

Hey, wij zijn Just Russel. Wil je graag nog leuke tips, grappige hondenverhalen en aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze Petposts.

Icoon spaarvarken

Premium kwaliteit

Extra Omega 3 en essentiële vetzuren voor een glanzende vacht.

Icoon natuurlijk

Enkel natuurlijk

Hoog kwalitatieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Icoon belgie kaart

Gemaakt in België

Onze ingrediënten zijn afkomstig van lokale producenten.

just russel doos voor deur

Gratis thuislevering

Geen verzendkosten, wij leveren gratis tot aan je voordeur.

Zit je net als Diesel nog met vragen?

Contacteer ons. Je mag ons alles vragen. Liefst over honden en katten, daar kennen we namelijk alles van.

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com