Wil je meer tips en leuke weetjes ontvangen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Wandelingen met je hond

Wandeling met een hond

Wandelen met je hond is voor vele hondenbaasjes de ultieme ontspanning. Naast het feit dat je hond blij en (hopelijk) wat kalmer is, is het voor jou ook voordelig. Je komt buiten en je beweegt, maar je moet er natuurlijk wel tijd voor vrijmaken.

Cyriel Van Steen
van Just Russel @justrussel_com.

Hoe leer ik mijn hond wandelen?

Hondenwandelingen zijn veel fijner als je hond goed aan de leiband kan wandelen. Dat is uiteraard niet in één keer te veranderen. Je start er best mee als je hond nog puppy is. Een korte handleiding lees je in de blog: ‘hoe leer ik mijn hond wandelen’. Maar hier krijg je al enkele tips en tricks. 

Zorg eerst en vooral dat je rustig de leiband kan aandoen. Je laat best je hond zitten en doet vervolgens zijn halsbandje aan. Als dat allemaal goed verloopt kan je belonen met het woord ‘fijn’ of ‘goed’ (of met een clicker) in combinatie met een snoepje. Als je eenmaal buiten bent en je hond trekt, stop dan even en wacht tot je hond zelf terugkomt of totdat de leiband doorhangt. Op die manier focust je hond op jou en wordt hij beloond door erna verder te wandelen. De beloning kies je natuurlijk zelf, een paar opties zijn een snoepje geven, even vrijheid geven of kort laten ravotten met een speeltje.

Waar kan je leuk wandelen?

Je creëert snel een routine als je dagelijks met je hond gaat wandelen. Je doet een blokje om of gaat naar het dichtstbijzijnde bos. Om een keer uit je comfortzone te komen, is het fijn om ergens anders naartoe te gaan en een nieuw bos of natuurgebied te verkennen. 

Als je in de stad woont en geen al te grote tuin hebt, is het vast leuk om je hond eens te laten spelen in een losloopgebied. In België heb je er verschillende, je leest ze hier. Daarnaast heb je ook prachtige bossen en natuurgebieden in België, wij linken onze 10 mooiste hondenwandelingen hier.

Hoelang ga je best wandelen?

Hoelang je met je hond kan wandelen is sterk afhankelijk van het ras en van de gezondheid. Het beste is om ongeveer 4 keer per dag met je hond naar buiten te gaan. Dit kunnen korte wandelingen zijn zodat je hond zijn behoefte kan doen, maar je maakt best één keer een lange wandeling, zodat je hond zijn energie kwijt kan. Een wandeling van één uur is voor de meeste honden voldoende. 

Een fitte, meer atletische hond heeft soms niet genoeg aan een wandeling van een uur. Je kan ofwel langer wandelen of je kan proberen om er een actieve wandeling van te maken. Zo kan je bijvoorbeeld naar een losloopgebied gaan en spelen met je hond. Verschillende spelletjes om te spelen met je hond lees je in onze blog ‘actieve wandelingen met je hond’.

Voor actieve of lange wandelingen is het ook belangrijk dat je hond gezond is. De gezondheid van een hond is deels afhankelijk van het eten, Just Russel voorziet voeding op basis van de noden van jouw hond. 

 

Lees ook:

Mooiste hondenwandelingen Dog news

9 mooiste hondenwandelingen in België

Een lange wandeling maken met je hond is een ideale zondagsactiviteit. Ontdek hier de 9 mooiste hondenwandelingen in België.

Lees meer
Hond in mensenjaren Dog news

Hoe oud is mijn hond in mensen jaren?

De klok van een hond tikt veel sneller dan die van een mens. Maar de vraag is hoe oud is mijn hond nu echt in mensenjaren?

Lees meer

Wil je meer tips
ontvangen?

Hey, wij zijn Just Russel. Wil je graag nog leuke tips, grappige hondenverhalen en aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze Petposts.

Icoon spaarvarken

Premium kwaliteit

Extra Omega 3 en essentiële vetzuren voor een glanzende vacht.

Icoon natuurlijk

Enkel natuurlijk

Hoog kwalitatieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Icoon belgie kaart

Gemaakt in België

Onze ingrediënten zijn afkomstig van lokale producenten.

just russel doos voor deur

Gratis thuislevering

Geen verzendkosten, wij leveren gratis tot aan je voordeur.

Zit je net als Diesel nog met vragen?

Contacteer ons. Je mag ons alles vragen. Liefst over honden en katten, daar kennen we namelijk alles van.

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com