Wil je meer tips en leuke weetjes ontvangen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Welke hondenrassen zijn het beste voor een appartement?

Grotendeels van de hondenrassen kunnen zich op een snelle en makkelijke manier aanpassen aan hun omgeving. Uiteraard blijft het belangrijk om voldoende te wandelen met je hond maar de plaats waar de hond verblijft maakt op zich niet veel uit. Ondanks dat de meeste hondenrassen zich redelijk snel aanpassen is het niet leuk als je een super actieve hond hebt wanneer je op een appartement woont. Laten we even opsommen welke hondenrassen perfect zijn voor op een appartement.

Louis Mortreu
van Just Russel @justrussel_com.

Top 10 hondenrassen voor een appartement

  1. Amerikaanse Cocker Spaniel
  2. Mopshond
  3. Basset hound
  4. Cavalier King Charles Spaniel
  5. Chow Chow
  6. Shih Tzu
  7. Engelse bulldog
  8. tibetaanse spaniel
  9. boston terrier
  10. Dwergpinscher

Amerikaans Cocker Spaniel

hondenrassen appartement

Amerikaans cocker-spaniëls zijn de dag van vandaag meer gekend als gezelschapshond dan als jachthond. Ze zijn van nature rustig en houden ervan om je te vergezellen in je appartement. Ze horen niet voor niets bij de top hondenrassen voor in appartementen.

Mopshond

hondenrassen appartement mopshond

Een echte hilarische speelvogel, de beste beschrijving voor de mopshond. Een echte ideala hond voor een appartement. Door zijne extreme gevoeligheid aan temperaturen en ademhalingsproblemen is de Mopshond het gelukkigst als hij binnenshuis rond kan wandelen.

Basset hound

hondenrassen appartement basset

In tegenstelling tot de andere hondenrassen is de Basset de rustigste binnenshuis. Dit hondenras zal altijd lui zijn eenmaal hij op het appartement is. Wel moet je rekening houden dat eenmaal de Basset buiten is makkelijk een paar uur kan rennen en snuffelen. Hou er wel rekening mee dat deze hond oorspronkelijk een jachthond is. Hierdoor heeft hij nog altijd een heel actief instinct waardoor we echt wel aanraden om hier toch zeker dagelijks mee te gaan wandelen. Alleen dan zal hij de ideale hond zijn voor een appartement!

Cavalier King Charles Spaniel

Deze vrolijke, intelligente honden kunnen iedereen entertainen. Zelf je vervelende schoonmoeder. In tegenstelling tot andere kleine rassen is de Cavalier King Charles Spaniel van nature rustig en hebben ze enkel de neiging om te blaffen wanneer ze te weinig aandacht krijgen. Los daarvan lijken ze wel echt de ideale hond voor een appartement. En voor dat je het ligt hij/zij naast je een dutje te doen in de woonkamer, echte luxe!

Chow Chow

hondenrassen appartement chow chow

De Chow Chow vooral gekend om zijn unieke zwarte tong, zal meer tijd op de zetel doorbrengen dan dat je ooit zou durven denken. Ze staan gekend voor hun lage energiebehoefte en gevoeligheid voor temperaturen. Ze worden dan ook niet voor niets genoemd bij de top 10 hondenrassen voor een appartement. Door hun afstandelijkheid komen ze wel soms over zoals katachtigen wat niet iedereen even hard kan communiceren. Als je wel graag hebben zijn ze de ideale knuffelpartner.

Shih tzu

hondenrassen appartement tzi hu

Veel mensen hebben het verkeerde beeld van de reputatie van de Shih Tzu. We noemen ze soms zelf wel “kefferige hond”. Ondanks dat kan de Shih Tzu wel dé perfecte hond zijn voor je appartement mits een goede opvoeding. Het zijn honden die er genoegen mee nemen om een volledige dag samen te luieren in de zetel en je te volgen door het appartement als dagelijkse lichaamsbeweging.

Engelse Bulldog

hondenrassen appartement bulldog

Ze zien er misschien niet schattig uit maar diep vanbinnen zijn het gewoon grote, schattige baby’s die niet liever willen dan zich naast jouw nestelen in de zetel van je appartement. Het hondenras bij uitstek voor je appartement zou je denken en ja hoor. Ze verkiezen het binnenleven, waardoor ze tot één van de luiere hondenrassen ter wereld behoren.

Tibetaanse spaniel

hondenrassen appartement tibetaanse spaniel

Deze honden zijn niet perse lui maar ze zijn wel alert en nieuwsgierig, maar ze hebben wel geen behoefte aan veel activiteit. Ze zijn weliswaar van nature geboren schoothondjes die niet liever willen dan dicht bij jou dutjes doen. Bovendien zijn ze ook heel klein en kunnen ze zich dus in vrijwel elke woonomgeving op hun gemak laten voelen. Ook hier weer dé ideale hond voor het appartement.

Boston Terrier

hondenrassen appartement boston terrier

Dit hondenras is vergelijkbaar met de bulldog. Een kleine, compacte hond die vriendelijk en makkelijk te trainen is. Binnenshuis blijven ze meestal vrij rustig maar eens ze buiten mogen zijn ze niet meer te stoppen. Ze lozen al hun energie op korte tijd om daarna weer rustig op je appartement te kunnen genieten van veel aandacht. Deze hond is dus perfect voor een klein appartement of studio.

Dwergpinscher

hondenrassen appartement spischer

Dit hondenras is niet al te bekend maar ze behoren wel tot de top 10 hondenrassen voor op een appartement. Na een paar keer door de woonkamer te hebben gelopen is deze hond klaar om zich in een hoekje te nestelen en een dutje te doen van een aantal uren. Dit hondenras is relatief gezond en makkelijk te verzorgen. Geen wonder dat de dwergpinscher zo populair is bij bewoners van appartementen.

Lees ook:

leukste-huisdier-hond Dog news

Zes redenen waarom een hond het leukste huisdier is!

Uit cijfers van de Universiteitskliniek voor gezelschapsdieren blijkt dat de helft van de dieren te dik is…

Lees meer
corona-pomeriaan Dog news

Is het Coronavirus gevaarlijk voor honden en andere huisdieren?

De verspreiding van het COVID-19 virus leidde inmiddels tot een internationale gezondheidscrisis. Maar is dat Coronavirus nu eigenlijk gevaarlijk voor honden?

Lees meer

Wil je meer tips
ontvangen?

Hey, wij zijn Just Russel. Wil je graag nog leuke tips, grappige hondenverhalen en aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze Petposts.

Icoon spaarvarken

Premium kwaliteit

Extra Omega 3 en essentiële vetzuren voor een glanzende vacht.

Icoon natuurlijk

Enkel natuurlijk

Hoog kwalitatieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Icoon belgie kaart

Gemaakt in België

Onze ingrediënten zijn afkomstig van lokale producenten.

just russel doos voor deur

Gratis thuislevering

Geen verzendkosten, wij leveren gratis tot aan je voordeur.

Zit je net als Diesel nog met vragen?

Contacteer ons. Je mag ons alles vragen. Liefst over honden en katten, daar kennen we namelijk alles van.

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com