Heb je een vraag over jouw hond? Neem contact op met ons team van hondenexperten.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Mag mijn hond chocolade eten?

hond chocolade

Wil je meer tips
ontvangen?

Hey, wij zijn Just Russel. Wil je graag nog leuke tips, grappige hondenverhalen en aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze pupdates.

Chocolade wordt door de meeste mensen gezien als het lekkerste product in België. Iedereen heeft wel iets van chocolade in huis. Vooral rondom de feestdagen wordt er extra veel chocolade gegeten: Chocolade voor pasen, chocolade voor Sinterklaas, chocolade tijdens kerstmis… Jammer genoeg heeft chocolade wel een nadeel, het is giftig voor honden. Hoe donkerder de chocolade hoe giftiger voor jouw hond.

Cyriel Van Steen
van Just Russel @justrussel_com.

Waarom is chocolade giftig voor honden?

Chocolade bevat theobromine, een bitter smakende alkaloïde. Bij witte chocolade is dit van een laag gehalte maar hoe donkerder de chocolade hoe hoger de theobromine. Dit wil ook zeggen dat hoe donkerder de chocolade is, hoe bitterder dus des te giftiger voor de honden.

Is elke soort chocolade giftig voor honden?

Voor de mensen is chocolade niet giftig maar voor de hond is dat in grote lijnen wel. Dit heeft vooral te maken met de theobromine die we daarnet al eerder besproken hadden. De theobromine wordt in het hondenlichaam langzamer afgebroken waardoor de hond veel kans heeft op een giftig gevolg van de chocolade. Het uit de buurt houden van je hond is dus belangrijk.

Moet ik naar de dierenarts?

Wanneer je hond een bepaalde hoeveelheid chocolade heeft gegeten raden wij aan om onmiddellijk naar de dierenarts te gaan. Zij gaan dan bekijken wat ze het beste kunnen doen om je hond er terug bovenop te krijgen. Uiteraard is dit verschillend in elke situatie. De hoeveelheid chocolade die je hond innam speelt wel degelijk een rol. Als de hond meer dan 2 gram per 1 kg lichaamsgewicht heeft opgegeten (dus wanneer je hond 10 kg weegt en hij heeft 20 gram chocolade gegeten) moet je zo snel mogelijk naar de dierenarts. Want vanaf deze hoeveelheid is het enorm schadelijk!

Conclusie

Neem het risico niet en laat je hond nooit chocolade eten. Je hebt andere lekkere hondensnacks. Vul het profiel in van je hond en ontdek onze gezonden snacks voor honden.

Lees ook:

mag hond rauw vlees eten Voeding

Mag een hond rauw varkensvlees eten?

Welke hondenrassen passen op een appartement? Ontdek hier de top10 hondenrassen.

Lees meer
meloen natuurlijke en verse hondensnack Voeding

10 Natuurlijke en verse hondensnacks

In deze blog geven wij jouw enkele tips om je hond gezond te laten snacken. En ja hoor, de meeste ervan heb je al in huis!

Lees meer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Heb je toch nog een vraag?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Adorine & Renaat van Just Russel.
renaat2
gebruiker22

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

spelende honden just russel

Over Just Russel

Wij zijn Just Russel. Just Russel levert gepersonaliseerd hondenvoer op maat iedere maand aan gratis aan huis. Op basis van een 10-tal eenvoudige vragen berekent ons algoritme wat jouw hond nodig heeft. Wij vinden dat goed zorgen voor je hond persoonlijk, makkelijk en leuk moet zijn. Met die insteek richtten we Just Russel op in 2019. 4 hechte vrienden met een passie voor honden, wetenschap en technologie.

Populaire artikels

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com