Wil je meer tips en leuke weetjes ontvangen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Mogen honden uien eten?

Waarschijnlijk zijn er geen honden die een rauwe ui lekker vinden. Maar uien worden meestal verwerkt in tal van gerechten. De vraag is nu of je hond een ui mag eten. Of als je hond gerechten mag eten waar de ui in verwerkt zit? In dit artikel lees of een ui schadelijk is voor je hond of niet.

Cyriel Van Steen
van Just Russel @justrussel_com.

Wat is een ui?

De ui behoort net als de prei, knoflook en bieslook tot de lookfamilie. Dit zijn allen bolgewassen. De sterke smaak en geur van de ui wordt minder wanneer deze verhit wordt. Het buitenste deel van de ui is het best te vergelijken met papierachtig vel. De kern van de ui bestaat uit verschillende laagjes. Uien worden wereldwijd gebruikt voor de bereiding van gerechten en als smaakgever. Uien zijn in verschillende vormen en kleuren te koop.

In de ui vinden we enkele belangrijke voedingsstoffen terug zoals:

  • vitamine B6 en vitamine C
  • Foliumzuur
  • Thiamine
  • Mangaan
  • Kalium

Verzekering voor je hond

Van niets ben je zeker, dus het kan altijd fout gaan… De kosten voor bij een dierenziekenhuis zijn enorm hoog. Het is dus bijna in alle gevallen beter om je hond een stuk voordeligere hondenverzekering te geven om je te dekken tegen zo’n gevallen. In deze link kan je verschillende hondenverzekeringen vergelijken en zo de beste en goedkoopste verzekering vinden voor jouw hond!

Is ui gevaarlijk voor een hond?

Het spreekt voor zichzelf dat honden niet tegen uien kunnen. Zeker als ze een grote hoeveelheid uien zouden innemen kunnen ze er flink ziek van worden. De reden hiervoor is omdat uien stoffen bevatten die omgezet worden in oxidanten. Die oxidanten kunnen schade toebrengen aan de rode bloedcellen van je hond. Hierdoor kan je hond last krijgen van bloedarmoede. De symptomen van een hond die uien eet zijn braken en diarree. Na enkele dagen zal je hond veel minder actief zijn en slomer de dag doorbrengen. Het kan ook invloed hebben op de ademhaling van je hond en de urine kan rood tot roodbruin uitslaan. Tegen die tijd moeten er toch al zeker een paar alarmbellen zijn afgegaan.

Moet ik naar de dierenarts?

Wanneer je hond een grote hoeveelheid rauw, gedroogde en gebakken uien heeft gegeten moet je zeker de dierenarts raadplegen. Vooral bij puppy’s is het cruciaal om snel te handelen en een vergiftiging door de uien te gaan vermijden. In het slechtste geval kan het zijn dat je hond een bloedtransfusie nodig heeft wanneer je niet op tijd naar de dierenarts gaat.

Lees ook:

rauw-vlees-gevaarlijk-voor-hond-en-mens Voeding

Mag een hond rauw varkensvlees eten?

Hoe zit het nu eigenlijk met rauw varkensvlees specifiek? Kan je hond hier makkelijk ziek van worden? Ontdek hier een antwoord op al je vragen.

Lees meer
hoeveel-mag-mijn-hond-eten Voeding

Hoeveel mag mijn hond eten en hoe vaak?

Het voeren van je hond kan een uitdaging zijn als je niet bekend bent met de individuele behoeften van je favoriete viervoeter. Hieronder kan je de beste tips terugvinden over hoeveel en hoe vaak je je trouwe viervoeter moet voeren!

Lees meer

Wil je meer tips
ontvangen?

Hey, wij zijn Just Russel. Wil je graag nog leuke tips, grappige hondenverhalen en aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze Petposts.

Icoon spaarvarken

Premium kwaliteit

Extra Omega 3 en essentiële vetzuren voor een glanzende vacht.

Icoon natuurlijk

Enkel natuurlijk

Hoog kwalitatieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Icoon belgie kaart

Gemaakt in België

Onze ingrediënten zijn afkomstig van lokale producenten.

just russel doos voor deur

Gratis thuislevering

Geen verzendkosten, wij leveren gratis tot aan je voordeur.

Zit je net als Diesel nog met vragen?

Contacteer ons. Je mag ons alles vragen. Liefst over honden en katten, daar kennen we namelijk alles van.

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com