Geen beter dier dat zoveel plezier en liefde in huis brengt dan een hond. Honden staan immers algemeen bekend als de beste gezelschapshouders. Bovendien zijn mensen die alleen wonen, sneller geneigd om een trouwe viervoeter in huis te nemen, omdat je nergens zoveel onvoorwaardelijke liefde krijgt. Wat doet Corona nu precies voor honden?

Veel mensen die beslissen om een hond in huis te nemen, kiezen voor een puppy. Maar het kan ook anders: er zijn nog oneindig veel hondjes uit het asiel die een baasje zoeken. De ideale kans om die beestjes een tweede kans te geven!

Door deze ongewone omstandigheden komt het besef bij vele mensen dat een wandeling met een hond de perfecte ontspanning biedt én nog eens goed is voor je hond én jezelf. Hierdoor is het cijfer van aantal adopties van honden in België sinds de coronacrisis opmerkelijk gestegen. Wie had gedacht dat deze pandemie nog voordelen zou bieden?

hond adopteren

Sommige dierenasielen die niet kunnen rekenen op de financiële steun van de overheid, laten adoptie toch nog toe, maar zijn extra voorzichtig. De asielen zijn gesloten, maar voor wie een hond wilt adopteren, gaan de deuren op afspraak wel open!

De omstandigheden in de asielen zijn nu ook streng aangescherpt, de vrijwilligers die vroeger langskwamen om dagelijks met de honden te gaan wandelen, mogen dit nu niet meer doen. Toch blijven er een select aantal vrijwilligers paraat om de dieren te voederen en soms uit te laten.

Dit is met andere woorden de uitgelezen kans om zowel jezelf als een hond een betere gemoedstoestand te garanderen. Een betere plek voor jezelf en voor je toekomstige hond!

Wil je graag een hond adopteren? Voor meer informatie omtrent de honden die ter beschikking zijn voor adoptie kan je terecht op de website van de vlaamse overheid.

Gerelateerde blogposts over wat Corona betekend voor de honden

  1. Is het Coronavirus gevaarlijk voor honden en andere huisdieren?
  2. Is mijn huisdier vatbaar voor het coronavirus? Katten wel, honden niet

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

Volg ons online

Krijg de laatste pupdates

Abonneer op onze maandelijkse nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief omvat tips, gezondheidsinformatie voor je hond, de tofste hondenverhalen, updates en aanbiedingen

Uitgelicht

Gerelateerde artikelen

Corona treft ook honden

Geen beter dier dat zoveel plezier en liefde in huis brengt dan een hond. Honden staan immers algemeen bekend als de beste gezelschapshouders. Bovendien zijn

Wat leuk dat ook jij van honden houdt!

Verdient jouw hond ook het beste? Doe de test en kom te weten welke voeding jouw hond nodig heeft. 

Beantwoord 10 eenvoudige
vragen over jouw hond.

Contacteer ons

hello@justrussel.com

+32 472 90 90 39

 

 

Graphic Just Russel Hondenvoer

Ons adres:

Baarledorpstraat 95,

9031 Drongen

BE 0735 411 735