Het gebit of de gebitsverzorging van een hond is iets heel belangrijk. Heel wat mondbacteriën blijven namelijk door tandplak in de mond aanwezig, en die kunnen problemen aan het hart, de lever en de nieren veroorzaken. Mondhygiëne is dus van pup af heel belangrijk. 

Hoe kan je dat het beste doen? De tanden van je hond actief poetsen is de meest effectieve strategie. Een 2-tal keer per dag – net als bij de mens dus – is het doel, maar lukt dat 2 à 3 keer peer week, dan is dat ook al super. 

Tenzij je al op jonge leeftijd de tanden van je hond begon te poetsen, kan dat vaak wat moeilijk verlopen. Je kan het spelenderwijs proberen, maar ook dat laat niet elke hond toe; dan kijk je best naar alternatieve opties als kauwstrips. Er zijn heel wat kauwstrips op de markt waar tandpasta in verwerkt zit, of kauwstrips die een speciale vorm hebben en op die manier een tandenborstel kunnen vervangen.

Er bestaan ook producten die kunnen helpen bij het bekomen van gezond gebit voor je hond

Het gekende BarkBox kwam laatst uit met een nieuwe dentastick die een tandgel bevat. De tandgel heeft 3 enzymen die het vuil afbreken dat een slechte adem veroorzaakt. Samen zorgt dit trio voor een turbocompressie van het natuurlijke zelfreinigende proces van uw hond om de adem fris te houden, geen tandenborstel nodig. Het zorgt niet alleen voor een lekker ruikend gebit, maar ook voor een gezond gebit van de hond. Laat ons in de comments weten als jullie interesse hebben in dit product.

Gezond gebit hond

Momenteel biedt Just Russel Garden Bites aan voor een gezond gebit van de hond. De Garden Bites Dental sticks zijn heerlijke vegetarische snacks. Ze bevatten 55% zoete aardappel. De zoete aardappel is rijk aan onder ander de mineralen calcium en ijzer. De Garden Bites Dental Sticks zijn 100% glutenvrij, waardoor ze licht verteerbaar zijn en zeer geschikt voor honden met een allergie. Door de leuke vormen, dragen deze vrolijke snacks bij aan het masseren van het tandvlees en het reinigen van het gebit. Het natuurlijke muntextract draagt bij aan een frisse adem. Kauwen maar!

Vandaag zijn ze nog maar enkel te verkrijgen bij het abonnement, maar hopelijk binnekort ook in een webshop.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

Volg ons online

Krijg de laatste pupdates

Abonneer op onze maandelijkse nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief omvat tips, gezondheidsinformatie voor je hond, de tofste hondenverhalen, updates en aanbiedingen

Uitgelicht

Gerelateerde artikelen

Corona treft ook honden

Geen beter dier dat zoveel plezier en liefde in huis brengt dan een hond. Honden staan immers algemeen bekend als de beste gezelschapshouders. Bovendien zijn

Wat leuk dat ook jij van honden houdt!

Verdient jouw hond ook het beste? Doe de test en kom te weten welke voeding jouw hond nodig heeft. 

Beantwoord 10 eenvoudige
vragen over jouw hond.

Contacteer ons

hello@justrussel.com

+32 472 90 90 39

 

 

Graphic Just Russel Hondenvoer

Ons adres:

Baarledorpstraat 95,

9031 Drongen

BE 0735 411 735