Eerst en vooral is overgewicht of obesitas bij je hond een ernstig probleem. Het komt meer en meer voor bij honden, net als bij de mens. Dit probleem verdient dus toch wel wat aandacht. In de eerste plaats kan het namelijk heel ernstige zaken teweegbrengen, zoals problemen met het hart, de longen, maar ook suikerziekte en gewrichtsproblemen komen vaak voor bij honden met obesitas. Daarnaast gaat de immuniteit van zwaarlijvige honden ook naar beneden. Ook psychisch en mentaal kan het een nefaste invloed hebben op je hond: een hond die minder kan spelen, wordt snel neerslachtig. Conclusie: overgewicht bij honden is dus zeker iets dat in de gaten moet worden gehouden!

Hondenexpert aan het woord

We stelden de vraag aan onze hondenexpert bij Just Russel. Hieronder kan je zijn antwoord bekijken op de vraag: “Wat zijn de medische gevolgen van overgewicht bij je hond?”

Misschien heeft jouw hond overgewicht en dus kans heeft op de medische gevolgen ervan. Ben je niet zeker? Bij Just Russel willen we je echt helpen en het aantal honden met overgewicht in België laten dalen. Je kan altijd contact opnemen met onze klantenservice voor hulp door op de volgende link te klikken: 

Deze Golden Retriever is een extreem voorbeeld van overgewicht bij honden. Wanneer de hond 80 kilo woog werd hij verwaarloosd en bijna geëuthanaseerd door zijn vorige eigenaren. Een pleegmoeder kwam tussenbeide toen de dierenartsen wisten dat er hoop was voor Kai op een strikt dieet en fitnessroutine. Bekijk de video en zie hoe deze geweldige hond meer dan 40 kilo verloor. Iedereen kan iets doen aan zijn te dikke hond.

Tenslotte om obesitas en bepaalde ziekten te voorkomen, willen we je bij Just Russel echt helpen om de balans te vinden tussen voeding en lekkernijen, zodat je je hond met een goed geweten kunt verwennen:

Lees hier 9 tips om je hond te laten afvallen. Je kan beginnen met over te gaan van ongezonde snacks naar Natuurlijke en Verse Hondensnacks . Heb je specifieke vragen over overgewicht bij honden, schrijf het dan neer in de comments. We helpen je graag verder.

Hebben we jouw vraag opgelost?

We hopen van wel! Help ons om meer hondenliefhebbers te informeren over de juiste voeding voor hun hond door dit artikel te delen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

Volg ons online

Krijg de laatste pupdates

Abonneer op onze maandelijkse nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief omvat tips, gezondheidsinformatie voor je hond, de tofste hondenverhalen, updates en aanbiedingen

Uitgelicht

Gerelateerde artikelen

Corona treft ook honden

Geen beter dier dat zoveel plezier en liefde in huis brengt dan een hond. Honden staan immers algemeen bekend als de beste gezelschapshouders. Bovendien zijn

Wat leuk dat ook jij van honden houdt!

Verdient jouw hond ook het beste? Doe de test en kom te weten welke voeding jouw hond nodig heeft. 

Beantwoord 10 eenvoudige
vragen over jouw hond.

Contacteer ons

hello@justrussel.com

+32 472 90 90 39

 

 

Graphic Just Russel Hondenvoer

Ons adres:

Baarledorpstraat 95,

9031 Drongen

BE 0735 411 735