Alles over diarree en gezonde stoelgang bij je hond

Wij weten waarom jij hier bent, je hond heeft mogelijks een te dunne
ontlasting, slijmerige stoelgang, last van obstipatie, langdurige diarree…
Tal van redenen waardoor je ziet dat je hond zich niet 100% in zijn vel voelt.

 • Geen opstopping meer
 • Gezondere darmflora
 • 86% ziet een verbetering in de stoelgang
 •  

  Alles over diarree en gezonde stoelgang bij je hond

  Wij weten waarom jij hier bent, je hond heeft mogelijks een te dunne ontlasting, slijmerige stoelgang, last van obstipatie, langdurige diarree… Tal van redenen waardoor je ziet dat je hond zich niet 100% in zijn vel voelt.

  Hondenvoeding voor een betere gezondheid

  Een gezonde en evenwichtige darmflora is essentieel voor de gezondheid van je hond. Door de juiste ingrediënten te verwerken in de hondenvoeding zorg je rechtstreeks voor een goede darmbalans die je hond gezonder en energieker maakt.

  Natuurlijke probiotica

  Door het gebruik van o.a. bietenpulp in onze hondenvoeding maken wij gebruik van gezonde bacteriën voor een goede en consistente ontlasting van je hond. In geen geval maken wij gebruik van kunstmatige toevoegsels want wij zijn er van overtuigd dat alleen gezonde hondenvoeding bijdraagt tot een gezonder leven van je hond.

  Het juiste vezelgehalte

  Onze hondenvoeding op maat bestaat uit tal van ingrediënten die het vezelgehalte sterk verhogen. Deze vezels dragen bij tot een gezonde en vlotte stoelgang voor je hond. Onze vezelrijke ingrediënten zijn: groene erwten, lijnzaad en rijst.

  Graanvrije en hypoallergene voeding

  Een uniek hypoallergeen en graanvrij recept waardoor de voeding geen ingrediënten bevat waar je hond verteringsproblemen kan door krijgen. Door onze hondenvoeding op maat kan jij nog extra voedingsstoffen aangeven waar jouw hond allergisch aan is. Op die manier kunnen we de beste, gezondste hondenvoeding samenstellen.

  Hondenvoeding op maat

  Elke hond is uniek en heeft andere noden. Wij maken hondenvoeding op maat van je hond en berekenen hoeveel calorieën een gezonde portie moet bevatten. Wij weten wat het beste is voor je hond en evalueren dit samen met jullie via het gepersonaliseerde voedingsplan. Alles met de nadruk op de noden van jouw hond, het enige wat telt!

  Goede spijsvertering begint bij een evenwichtige darmflora

  lachende-hond

  Geen opstopping in darmen

  Bij de vertering van onverteerde koolhydraten (zetmeel uit granen) ontstaan zeer nuttige stoffen, de zogenaamde vetzuren. Deze vetzuren worden door de cellen in de dikke darm gebruikt als brandstof. Door die stof te creëren wordt o.a. de peristaltiek (het samentrekken) van de darm gestimuleerd, waardoor de ontlasting makkelijk, zonder verstoppingen kan gebeuren.

  spelende-honden

  Meer energie, betere gezondheid

  Wanneer je hond een onevenwichtige darmflora heeft zullen we snel zien dat er diarree ontstaat of een te vaste ontlasting. Een gezonde en evenwichtige darmflora zal het leven van je hond dus veel makkelijker maken zowel voor de energie als de gezondheid.

  just russel team foto

  Wat maakt ons uniek

  Gepersonaliseerde hondenvoeding 100% gemaakt in België

  Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

  stoelgang hond

  Oorzaken van diarree bij honden

  Diarree bij honden komt regelmatig voor. Hierbij is het belangrijk om te weten waar de oorzaak ligt voor de diarree van jouw hond. Meestal komt dit door een onverwachte gebeurtenis. Wanneer je hond gestructureerd last heeft van diarree raden we je aan snel contact op te nemen met je dierenarts.

  Je hond heeft iets verkeerd gegeten (van bedorven producten tot gewone producten die je hond niet gewoon is te eten)

  Een infectie met een virus. (zoals Parvovirus, Rotavirus en het Coronavirus)

  Een invaginatie. Doordat een stukje van de darm gaat verschuiven naar het volgend stukje darm ontstaat er een darmafsluiting waardoor het transport van de hondenvoeding sterk verhinderd is.

  Een niet-eetbaar voorwerp. Meestal zijn dit kledingstukken, speelgoed … Wanneer je hond hiermee te maken heeft zal hij met een operatie of endoscopie behandeld moeten worden.

  Afwijkende kleur uitwerpselen van je hond?

  Het is niet het meest smakelijke of gezellige onderwerp om te lezen maar toch is de ontlasting van je hond enorm belangrijk. Het vertelt je meer over zowel de gezondheid als de spijsvertering van je hond. Het is dus heel belangrijk om de uitwerpselen van je hond dagelijks goed te controleren. Indien je hond vaak diarree heeft of last van constipatie, kunnen we dit meestal linken aan een verstoring van het spijsverteringstelsel of de darmflora.

  Maar wanneer is er nu sprake van een gezonde stoelgang van je hond? Wel, je hond hoort twee keer per dag te ontlasten, die hoort vast te zijn, een mooie bruine kleur te hebben en er mag geen dringende geur van de uitwerpselen tot stand komen.

  George en Gracie

  De kleur van de stoelgang is belangrijk

  Gelukkige hond

  Niet alle uitwerpselen van je hond zijn zorgwekkend, we lijsten even op welke ontlasting gevaarlijk kunnen zijn voor je hond:

  Oranje / gele ontlasting: Wanneer je hond deze ontlasting vertoont raden we je aan om langs te gaan bij de dierenarts. Dit is meestal het gevolg van een verhoogde afbraak van bloedcellen in de galg, wat meestal voorkomt bij ernstige ziektes.

  Zwarte ontlasting: Dit kan komen door een interne bloeding, schakel hier best je dierenarts in!

  We staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden!

  Heb je vragen of wil je persoonlijk advies voor je hond en diarree? Ons team van experten helpt je graag verder.

  just-russel-adorine-portret

  Gerelateerde berichten