Ontdek de beste hondenvoeding voor jouw senior hond

Langzamer lopen en vaker dutjes doen, de twee meest voorkomende ouderdomsverschijnselen van oudere honden. En inderdaad, dit heeft een rechtstreeks gevolg op het gewicht en de gezondheid van je senior hond.

Ontdek de beste hondenvoeding voor jouw senior hond

Langzamer lopen en vaker dutjes doen, de twee meest voorkomende ouderdomsverschijnselen van oudere honden. En inderdaad, dit heeft een rechtstreeks gevolg op het gewicht en de gezondheid van je senior hond.

Wat is gezonde hondenvoeding nu eigenlijk?

In onze hondenvoeding proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de optimale gezondheid van de hond. Zo voorzien we tal van gezonde ingrediënten en bekijken we welke belangrijke elementen gezonde hondenvoeding zeker moet bevatten.

Licht verteerbaar

Een trager wordende darm verhoogt de kans op verstoppingen. Vaak is het eten onvoldoende gekauwd door eventuele gebitsproblemen waardoor de darm het moeilijk heeft de hondenvoeding op een goede manier te verteren. Doordat het bacteriële evenwicht in de darmen gaat veranderen lijden oudere honden ook vaak aan onwelruikende winderigheid. Door over te schakelen naar Just Russel senior hondenvoeding krijgt je hond een beter werkende spijsvertering en dat betekent minder onaangename geurtjes in huis!

Veel voedingsstoffen

Voor actieve senior honden is het belangrijk dat ze voldoende voedingsstoffen opnemen met de nodige vitaminen en mineralen om zo hun gezonde levensstijl te kunnen behouden. Vitamine C, E en B. Omega-3 en Omega-6 vetzuren. Groenlipmossel, Glucosamine, Chondroïtinesulfaat en Proteïne.

Gevoeliger voor aandoeningen

Er is wel degelijk een verschil met gewone hondenvoeding en senior hondenvoer. Van het temperament van een stoeiende pup is er niet veel meer te zien. De senior honden zijn rustiger en bewegen minder. De spijsvertering is langzamer en de prestatie van de darmen zal verminderen. Allemaal geen mooie ouderdomsverschijnselen maar maak je geen zorgen, met Just Russel senior hondenvoeding kunnen de genoemde aandoeningen worden tegengegaan. Zo blijft je senior hond ook op latere leeftijd fit en gezond.

Weinig calorieën voor energiebehoeften

Het kan het ook zijn dat senior honden een afnemende activiteit vertonen wat een invloed heeft op de stofwisseling. Dit kan overgewicht tot gevolg hebben. In dit geval is de portie van je senior hond aanpassen GEEN goede optie! Een senior menu moet minder calorieën bevatten maar moet wel de nodige voedingsstoffen bevatten (vitaminen en mineralen) die essentieel zijn voor de oudere hond!

Wanneer is een hond ‘senior’?

Meestal spreken we van een senior hond wanneer de hond 75% van de verwachte levensduur er op heeft zitten. Gemiddeld is dit rond een leeftijd van 7 jaar.

Grote, zwaardere honden komen meestal aan 6 jaar in de senior fase. Voor de middelgrote honden is dit vanaf 6 – 9 jaar. Merendeel van de kleine honden valt vanaf een leeftijd van 9 jaar in de senior categorie.

hond-met-lange-tong
hondenbrokken-banner
Lachende hond

Gewichtscontrole houdt jouw hond langer jong

Door de gepersonaliseerde senior hondenvoeding blijft je senior hond:

Gepersonaliseerde senior hondenvoeding 100% gemaakt in België

Beantwoord 10 vragen over je senior hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!
just-russel-foto-product-hondenvoeding
just-russel-foto-hond-scott

Waarom kiezen voor Just Russel hondenvoeding?

Door te kiezen voor Just Russel hondeneten kies je voor zekerheid en een goede stoelgang. Door de gezonde hondenvoeding op maat en gezonde ingrediënten hoef je jouw nooit meer zorgen te maken. En dit alles betekent dus minder stress voor jou en je hond!

Wat maakt ons uniek

Just Russel app

De makkelijkste manier om online seniorvoeding te bestellen

Vertel ons alles over je hond

Met behulp van enkele eenvoudige vragen berekent ons algoritme welke voeding jouw hond nodig heeft.

Bekijk het unieke voedingsplan

Met liefde op maat gemaakt! Je krijgt een overzicht van wat jouw levering precies inhoudt.

Elke maand aan huis bezorgd

Altijd op tijd en steeds voldoende in huis. Dus geen zorgen meer! Annuleer of pauzeer kosteloos.

We staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden!

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies voor je hond en diarree? Ons team van experten helpt je graag verder.
just-russel-adorine-portret
hond met speeltje

Hondenvoeding om ze levenslang vol leven te houden

Bij Just Russel doen we er alles aan om samen met jou de beste senior hondenbrokken te vinden aangepast aan de noden van je senior hond. Een voeding die afgestemd is op de behoeften van oudere honden zorgt op een vergevorderde leeftijd voor gezondheid en vitaliteit.

golden retrievers

Gerelateerde berichten