Heb je een vraag over jouw hond? Neem contact op met ons team van hondenexperten.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Benchtraining puppy, stap voor stap!

Wil je meer tips
ontvangen?

Hey, wij zijn Just Russel. Wil je graag nog leuke tips, grappige hondenverhalen en aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze pupdates.

Een bench is één van de belangrijke attributen voor je puppy. Het is een effectieve manier om je pup een vaste stek te geven in zijn woonomgeving. Laten we de benchtraining hieronder even verder toelichten.

Louis Mortreu
van Just Russel @justrussel_com.

Hoe introduceer je de bench?

De bench moet gezien worden als een veilige plek voor je pup, waar hij altijd vrijwillig in mag gaan. Maar hoe laat je je pup wennen aan een bench? De benchtraining is hier de ideale oplossing voor! Laten we enkele belangrijke punten overlopen:

  1. Laat de bench heel de dag openstaan. Hierdoor ga je de bench op een positieve manier introduceren, het mag in geen geval een straf worden.

  2. Pup laten wennen aan bench, push je pup zeker niet!

  3. Laat de puppy op een vrijwillige manier de bench betreden. Je kan er wel snoepjes inleggen of zijn lievelingsspeeltje om het iets sneller te laten gebeuren.

  4. Geef je pup wat puppyvoeding in zijn bench. Zet het achteraan of als dit een te grote stap is vanvoor in de bench en telkens verder en verder. Als je pup aan het eten is kan je het poortje sluiten en terug openen, in het begin heel kort en telkens iets langer. Oefen dit een paar keer met verschillende concepten, als je pup moe is en slaapt, met iets lekkers om te kauwen.

  5. Poortje dicht doen, belonen, terug openen. De tijd dat het poortje dicht is wordt langer en langer. Voorkom dat je pup gaat piepen, zorg voor succes door het heel makkelijk te maken voor je pup. 

  6. Eens dat jouw pup rustig in de bench kan met het poortje dicht voor een korte tijd kan gaan proberen om zelf verder weg te wandelen van de bench en na een tijd uit de kamer te gaan, hier ook heel kort beginnen en telken langer en langer. Beloon telkens als je pup rustig en stil is. 

Commando op plakken

Eens jouw pup gewend is aan de bench kan je er een commando op gaan plakken zoals ‘bench’ of ‘plek’. Telkens als je pup de bench vanzelf instapt zeg je bench en beloon je hem. Hij zal na een tijd begrijpen dat dat woord betekent bench in gaan. Vervolgens kan je dan tijdens je training wat snoepjes in de bench gooien en commando zeggen als hij er in stapt. Je zal na een tijd het commando vroeger gaan kunnen zeggen waardoor het als volgt ga: commando, hond stapt in, je beloont. 

Om een succesvolle benchtraining voor je puppy te bekomen moet je alles stap voor stap aanpakken. Op die manier maak je het makkelijk voor je pup en na een tijd kan je de pup in de bench laten terwijl je het huis uit gaat.

Wat leg je in de bench?

Bench kussen en of dekentje, zie dat je pup deze niet kapot bijt. Leg er desnoods een speeltje bij, bijvoorkeur een kauwspeeltje want dit wordt minder makkelijk kapot gemaakt. 

Welke grootte?

Neem een bench de grote dat je pup wordt maar zorg voor een tussenschot zodat je de bench op maat van je pup kunt maken. Als de bench op maat van de pup is zal hij minder snel zijn boodschap hierin doen want honden zitten niet graag in hun eigen vuil. 

Conclusie

Als je de stappen volgt van deze benchtraining dan zal je pup snel gewoon worden aan de bench. Het moet voor je puppy een rustig, veilig en gezellig hoekje zijn. 

Lees ook:

puppy-speeltjes Puppy

Zijn dit de beste puppyspeeltjes?

Het allerleukste van een nieuwe puppy is dat je samen veel kunt spelen. Ontdek de leukste puppy speeltjes hier!

Lees meer
snorharen-hond Puppy

Snorharen hond, waarvoor dienen ze?

Snorharen spelen een belangrijke rol in het leven van een hond. Maar waarvoor dienen ze nu?

Lees meer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Heb je toch nog een vraag?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Adorine & Renaat van Just Russel.
renaat2
gebruiker22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

spelende honden just russel

Over Just Russel

Wij zijn Just Russel. Just Russel levert gepersonaliseerd hondenvoer op maat iedere maand aan gratis aan huis. Op basis van een 10-tal eenvoudige vragen berekent ons algoritme wat jouw hond nodig heeft. Wij vinden dat goed zorgen voor je hond persoonlijk, makkelijk en leuk moet zijn. Met die insteek richtten we Just Russel op in 2019. 4 hechte vrienden met een passie voor honden, wetenschap en technologie.

Populaire artikels

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com