Heb je een vraag over jouw hond? Neem contact op met ons team van hondenexperten.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zijn dit de beste puppyspeeltjes?

Wil je meer tips
ontvangen?

Hey, wij zijn Just Russel. Wil je graag nog leuke tips, grappige hondenverhalen en aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze pupdates.

Op zoek naar leuke speeltjes voor je puppy maar weet je niet welke nemen met al die opties in de dierenwinkel? Geen probleem in deze blog geven we je leuke puppy speeltjes. We hebben verschillende soorten speeltjes en elk speeltje voor een ander gebruik. 

Louis Mortreu
van Just Russel @justrussel_com.

Waarom zijn puppy speeltjes belangrijk?

  • Om ze een bezigheid te geven
  • Om een band op te bouwen
  • Mentaal te stimuleren
  • Om actief te blijven
  • Natuurlijk gedrag te uiten
  • Gezond gebit

Speeltjes voor puppy

Kauwspeeltje

Als puppy maar ook als jouw hond ouders wordt is een kauwbot zeker een must, het is het belangrijkste puppy speeltje.  Een pup zet overal zijn tandjes in en kauwt op bijna alles wat hij/zij kan vinden, ook dus jouw handen en dit kan pijn doen. Ruil je handen of kleren in voor een kauwbot. Waarom doet je puppy dit? Tussen de 13 en 21 weken wisselen de tandjes, eerst de snijtandjes en dan de hoektanden en kiezen. Op 7 maanden zullen de meeste tanden zijn gewisseld. Het wisselen kan voor sommige puppy’s pijn doen, hierdoor gaan ze zoveel bijten. 

Een kauwspeeltje is niet alleen noodzakelijk voor puppy’s maar ook volwassen honden hebben een natuurlijke kauwbehoefte.

puppy speeltjes kauwspeeltje

Kong

Een kong is heel handig als je jouw pup alleen thuis laat, je steekt hier vulling in en ze kunnen zich er uren mee bezighouden. Het werkt goed tegen de verveling en het houd je pup tevreden. Het biedt ook nog mentale stimulatie aan. De kong is dus een van de beste puppy speeltjes

puppy speeltje kong

Trektouw

Deze zijn leuke speeltjes voor puppy’s om een band op te bouwen met jouw pup. Zie dat deze niet te kort is. Laat jouw pup hier niet alleen mee spelen, dit is een interactief speeltje om met jou te spelen. Het is slikken van touw kan problemen veroorzaken in de darmen.

Knuffel

Veel honden vinden knuffels leuk en zeker als er piepertjes in zitten. Hou je pup wel in het oog als hij er mee speelt zodat hij het niet kapot maakt of opeet. Maakt jouw hond het direct kapot dan kies je beter speeltjes die niet snel kapot gemaakt kunnen worden.

Bal

Hier geven we de voorkeur aan een harde bal en niet een tennisbal die ze kapot kunnen bijten. Het is leuk om ‘fetch’ mee te spelen als zo boordevol energie zitten. Doe dit laatste niet te veel want het kan belastend zijn en een verslaving worden.

Puzzels

Je hebt hier heel veel mogelijkheden in, van makkelijk naar moeilijk. Je hond moet zijn hersenen en neus gebruiken om de snoepjes te vinden, ook gebruiken ze hun poten soms. Het is super goed om ze mentaal te stimuleren. Begin met heel makkelijk, lukt het niet direct dan mag je ze wat helpen.

puppy speeltje

Andere activiteiten om te doen met je hond

  • joggen
  • fietsen
  • verstoppertje
  • trucjes aanleren

Je hebt dus allerlei soorten speeltjes voor puppy’s dat je kan kopen voor je pup. Ik hoop dat dit je keuze in de dierenwinkel makkelijker maakt! Het allerbelangrijkste is dat je je pup veel opties geeft en zelf ook veel je met je pup speelt.

Lees ook:

puppy-speeltjes Puppy

Zijn dit de beste puppyspeeltjes?

Het allerleukste van een nieuwe puppy is dat je samen veel kunt spelen. Ontdek de leukste puppy speeltjes hier!

Lees meer
inenten-puppy Puppy

Tips voor inenten en ontwormen van je puppy!

in deze blog bespreken we de vaccinatie en ontworming van je pup, inclusief een vaccinatieschema!

Lees meer

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Heb je toch nog een vraag?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Adorine & Renaat van Just Russel.
renaat2
gebruiker22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

spelende honden just russel

Over Just Russel

Wij zijn Just Russel. Just Russel levert gepersonaliseerd hondenvoer op maat iedere maand aan gratis aan huis. Op basis van een 10-tal eenvoudige vragen berekent ons algoritme wat jouw hond nodig heeft. Wij vinden dat goed zorgen voor je hond persoonlijk, makkelijk en leuk moet zijn. Met die insteek richtten we Just Russel op in 2019. 4 hechte vrienden met een passie voor honden, wetenschap en technologie.

Populaire artikels

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com

Test gepersonaliseerde voeding tijdelijk aan -20% met gratis speeltje

Actie 48u geldig

Laat je email na en krijg de unieke code in je mailbox

Enkel geldig voor nieuwe klanten. Alle Voorwaarden op justrussel.com